Network Menu

Läs Karins inlägg om kvällen

En härlig kväll i Woodlands!

 

 

En grupp från SWEA besökte vineriet Gadela Winery i Woodlands fredag den 26:e mars. Tillsammans med eventuella respektive hade vi en trevlig och väldigt kul stund. Vi satt ute i den härliga och ljumma kvällen. Alla verkade njuta av att komma ut, träffas och sätta på sig något fint;) Bra stämning var det i alla fall helt klart. Tyvärr hann kubbspelet aldrig komma fram så det får bli nästa gång.

Vinproducenten Franco från Nicaragua berättade om vinlistan och gick igenom karaktären för respektive vin innan han lät oss välja ut 8 viner att provsmaka. Det blev lite rörigt att hänga med i alla detaljer (Efter första klunken smakar det här vinet torrt, men tar man en klunk till blir det godare och smakar choklad, efter tredje klunken… Ja ni förstår nog själva.) men vi lyckades i alla fall välja ut vilka viner var och en ville testa och sedan var vi i gång.

Eftersom vi gärna ville prata med alla blev det en del platsbyten vilket förvirrade Franco. Troligtvis fick vi ändå testa de viner vi kryssat i på våra lappar. Vi provsmakade allt från vita viner som smakade kiwi och citrus till rött och väldigt väldigt sött portvin. Ett vin som flera uppskattade var det röda vinet Fiest och jag tror till och med att någon flaska handlades hem.

Ett stort diskussionsämne var andra SWEA-aktiviteter framöver. Vi hade även närvaro av en SACC (Swedish-American Chambers of Commerce)-representant som föreslog Kräftskiva! Det gick alla i gång på och diskussionen snurrade kring att först ha en kräftskiva i april, när vi har lokal kräftsäsong, och sedan en i augusti när det är ”riktiga” kräfttider för oss svenskar. Det skulle vara med både cowboy boots, kräfthattar och självfallet sånger! Förhoppningsvis kommer vi kunna få till något men det återkommer vi med.

Kanske var det inte den bästa vinprovningen som vinprovning betraktat. Det blev lite förvirrat att vi fick välja olika vin att testa så det blev svårt att hålla tråden samt jämföra med grannarnas glas. Alla viner var heller inte jättegoda. Förväntningen på viner framställda i Texas kanske i och för sig inte var så hög. Poängen är dock att det var en rolig upplevelse och framförallt hade vi trevligt sällskap.

Tack till er som kom! Ser fram emot att göra något liknande snart igen!

Vårens program

, , ,