Network Menu

Kräftskiva – våren 2021

Kräftskiva – kul kul!

Den 17e april kl. 19. Vi var 11,5 stycken glada svenskar, 1,5 danskar och en norrman som slöt upp på Crabby Daddy i Woodlands för SWEAs första kräftskiva för året! Trots att vi helt saknade kräftor enligt svensk standard blev det väldigt lyckat med mycket sång och skratt. Det kan ha berott på de fina dekorationerna med lite för många svenska flaggor. Eller på nubben med dill och citron enligt svenskt recept. Eller kanske på sällskapet i hatt? Men det allra troligaste är att det var sånginsatsen som var pricken över i:et. Det bjöds på ett generöst sånghäfte och standarden sattes direkt – vi är svenskar (ja nästan alla då) och vi sjunger hellre än bra! Det kräver sin man eller framförallt Swea att sjunga allt från Jag har aldrig vart på snusen, till Evert Taubes Fritiof och Carmencita och Ooga Chaka (Hooked on a feeling). Det var helt fantastiskt om man får säga det själv. Det blev flera Da Capos, både för nöjes skull och för att få till melodierna. Dock tror jag att vi bara sjöng Vi är röde, vi är vide – en gång.

Så till hattarna. Det var ju hattävling utlyst och många i sällskapet verkade sugna på chans till pris. Några valde de klassiska cowboy-hattarna, eventuellt med tillägg av kräftdekoration. Detta var mycket passande till cowboy bootsen som i tillägg till att bära något rött var reglerna för kvällen. En man hade kräftglasögon. Väldigt innovativt men det kammade tyvärr inte hem någon utmärkelse…

Pris för bästa hatt utsågs av juryn Naima. Det blev Gunilla som välförtjänt vann den kvinnliga kategorin. Vi var inte bara imponerade över kräfthattpysslet med piprensare men också av de 6 lbs+ kräftor som hon fick i sig alldeles själv. Bra jobbat! Till efterrätt blev det svenskt godis från IKEA plus korsord.

Gunnar charmade till sig vinst i den manliga kategorin. Kräftor på keps från Klädesholmen, inte dumt. Grattis till en fin svensk slips!

Roligaste hatten var kanske annars parhatten i form av en kräftmåne. Tack för humorn Nina och Jonas!

Tack till alla som kom och förgyllde kvällen! Om det finns intresse laddar vi för en ny kräftskiva i höst. Det kan bara bli bättre!

 

 

, , , , ,