Network Menu

Sen-vår och spontana sommarträffar!

Kultur, Fika och AW

 

Sammanfattningsvis har vi ändå haft några träffar under sommaren, trots ”lågsäsong” när många är iväg, hemma i Sverige eller ute på resor på annat håll. Spontant och härligt har det blivit då vi setts!

I maj tog vi oss an Museum of Fine Arts i Houston och besökte Hockney-Van Gogh utställningen. Det blev en uppskattad kulturupplevelse av vår lilla grupp. Tack Mia Rhenman som ordnade. Inspirerade pratade vi om att i höst ses för att måla och dricka vin tillsammans (Måla och Skåla!). För att måla som fantastiska och färgstarka engelsmannen Hockney krävs nog mer än ett glas vin dock…

Vi tyckte nog alla att det var lite för lite Van Gogh (1853-1890) på utställningen, men desto mer överraskande var Hockney (1937-). Hans Van Gogh-inspirerade naturmotiv gjorde oss lugna och glada. Det var också häftigt att se hur han skapat konstverk med sin iPad som redskap. Hans färgval sticker ut och är helt enastående. Det är som att man sugs in i naturen, och man känner att man står på den målade vägen som löper i många av motiven, själv.

I maj sågs SWEA även för skogspromenad i George Mitchell Nature Preserve i Woodlands. Trots lite mygg var det skönt att få röra på sig i naturen medan vi fick tillfälle att prata. Eller förena nytta med nöje, som man brukar säga;)

Promenad i The Woodlands

Impromptu-möte på Common Bonds Café, The Heights, juli

Tack för bra och spontant initiativ Mercedez! Det blev ett litet sällskap men ett bra möte. Fika och bakelser och gott sällskap = SWEA

After Work på Tasting Room i Houston, juli

Vi möttes upp vid City Centre för vin, ost och socialiserande en varm kväll. Med bord inne var det dock inga problem med värmen, enbart med den höga ljudvolymen. Det blev glada skratt och en god känsla av att få ses och känna samhörighet.

, , ,