Network Menu

SWEA Houston

Välkommen till vår hemsida

 

Hej, vad roligt att du har hittat hit!

SWEA Houston är en förening för svensktalande kvinnor som bor i Houston, under längre eller kortare tid. Vi har i vår avdelning ungefär 40 medlemmar i varierande åldrar.

Vi har ett varierande utbud som passar olika åldrar och intressen. Houston är en stor stad och vi har medlemmar utspridda i olika områden även en bit utanför i The Woodlands och Katy. Vi har därför tänkt fortsätta använda Zoom för våra förmiddagsfika och vinkvällar för att lättare ha en nära kontakt med våra medlemmar.

Under Aktiviteter ser du vilka program som erbjuds närmast och sen under året. Under sommarmånaderna har vi ett uppehåll med planerade evenemang eftersom många av våra medlemmar flyr hettan i Houston till det betydligt svalare Sverige. Men det kan hända att det ”poppar-upp” spontana träffar med kort varsel. Vi har en sluten Facebook-sida där vi lägger ut våra aktiviteter. Här kan man även be om råd eller få tips om livet i Houston. En målsättning vi har är att hålla liv i våra svenska traditioner och efter många år utomlands så är det något som många uppskattar i allt högre grad. Återkommande succéer är bl.a. semlor i februari, Valborgsfirande i april, Nationaldagsfirande i juni, kräftskiva i september (ibland har vi en Cajun/Svensk redan i april), ärtsoppa i november och Lucia-tåget i december.

Vi har även två bokklubbar som träffas regelbundet, dels en för vuxna Sweor och dels en för våra Swea-barn. Det är även Swea-barnen som övar in sångerna till luciatåget – en mycket populär händelse som både barn och vuxna ser fram emot. Barnen har under tidigare år uppträtt på IKEA, Svenska Handelskammaren i Houston och i Norska sjömanskyrkan.

SWEA är ett globalt nätverk med över 6000 svensktalande kvinnor i ett 70-tal avdelningar boende över hela världen. Vi värnar om världsvid vänskap, global kompetens och lokalt stöd. Förutom våra lokala aktiviteter har du också tillgång till övriga SWEA-världen. Varje år anordnas ett regionmöte eller världsmöte där du som medlem är välkommen att delta. SWEA erbjuder också föredrag eller workshops i form av webbinarier. En nyhet för 2020 var lanseringen av SWEA-podden. Till skillnad från webbinarier är SWEA-podden öppen för alla, dvs även för icke-medlemmar.

SWEA Professional riktar sig till dig som är intresserad av professionellt nätverkande.  Gillar du konst och kultur så kanske SWEA Art är något för dig?

Är du nyinflyttad? Du har kanske bott här länge men inte haft kontakt med SWEA tidigare? Eller du kanske har varit medlem tidigare men valt att lägga medlemskapet vilande. Oavsett din bakgrund så är du hjärtligt välkommen till vår gemenskap. Hör av dig till oss så berättar vi mer. Du är självklart välkommen att komma och prova på första event, även utan att vara medlem, om du vill.

När du blir medlem får du som sagt även tillgång till vår slutna Facebook-sida. Titta gärna runt här på vår hemsida för att lära dig mer om oss. Ta även en sväng på SWEA Internationals hemsida så får du en bra bild av vår organisation.

Slår man ihop SWEA Houstons utbud med SWEA Internationals, så har vi många intresseområden och vi vet att du kommer uppleva mycket glädje genom ditt medlemskap i SWEA.

Hur du gör för att bli medlem kan du läsa under rubriken ”Bli Medlem”.

Vi välkomnar alla idéer på evenemang och träffar, särskilt nu när Houston har öppnat upp (Covid-19) och vi kan börja träffas ute igen.

Vi i styrelsen ser fram emot att få träffa och lära känna både gamla och nya Sweor under året!

 

Karin Sandwall

Ordförande, SWEA Houston

houston(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

 

 

, , ,