Network Menu

Vårt härliga nationaldagsfirande!

Dagen till ära den sjätte juni, firade SWEA Houston vår nationaldag tillsammans med svenska konsulatet, SACC (Swedish American Chamber of Commerce) och The Swedish Club.

Det blev både ett mysigt och stämningsfullt event på Courtyard of Christ the King Lutheran Church i Houston. Det var svenska flaggor, jordgubbstårtor och bubbel, fiskdamm, jazzmusik, barnkör och nationalsång! Färgerna gick såklart i gult och blått och några nationaldräkter skymtades i vimlet. Vår egen honorärkonsul och tillika Swea – Astrid Marklund – höll tal och blev överraskad med blommor som nybliven jubilar. Övriga föreningar fick också presentera sig med kortare tal. Vår vice ordförande
Annette Campbell representerade SWEA.

Stort tack till alla som deltog och bidrog till att göra det fina firandet möjligt! Särskilt tack till Astrid såklart. Totalt var det en bit över 100 gäster som var på plats.

Frågan är om det ens finns en motsvarighet till ett sådant firande hemma i Sverige, där det känns som att man i bästa fall viftar lite med en flagga och många missar nationaldagen helt. Härligt att få vara del av ett entusiastiskt svenskt gäng i Texas.

Grattis igen Sverige!

SWEAs styrelse genom Naima Christensen

Bildgalleri

Klicka på bilden för att se den rätta storleken, skrolla höger/vänster för att bläddra igenom.

, , , ,