Houston

Lokala Projekt

Vi har startat en donationsgrupp och söker fler medlemmar som är intresserade av att engagera sig. Eller har förslag på donationsprojekt, kontakta oss på houston@swea.org Vi kommer förtsätta att undersöka andra donationsprojekt och planerar möten under året.    

November månad insamlingsprojket

Donationsprojekt Ukraina 2022

Under november månad kommer SWEA Houston att delta i SWEA Internationals gemensamma insamlingsprojekt för att hjälpa och stötta ukrainska kvinnor och barn i Sverige. Vi som utlandsboende vet ju hur mycket det kan betyda att…

Läs mer

Swenson Center

Vi har skänkt våra gamla pärmar med foton och dokument till arkivet i Swenson Center i Augustana College i Illinois.
Vi donerar samtidigt en liten peng från SWEA Houston för att stödja deras arbete.

Länk till Swenson Center
The Swenson Center is a national and international research center for the study of Swedish-American history and relations.
We collect, preserve and make available archival and library materials, promote and initiate research, and are a leader in Swedish-American genealogy.

Donationsprojekt 2021 - Amitié

Vi var med och donerade 500 USD som en del av en större donation från vår region MAME till SWEA Internationals Amitié-projekt. Amitié betyder Vänskap vilket också är ett av SWEAs ledord. I korthet är det ett samarbetsprojekt med Svenska Institutet i Paris. Totalt donerade SWEA globalt 35000 USD. Läs mer här: Donationsprojekt Amitié

Barnboksprojekt

SWEA Houston donerade ett antal av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige till skolbibliotek.

 

Vill du också engagera dig i SWEA?

Kontakta oss: houston@swea.org