Välkommen!

Vänskap, Gemenskap, Samhörighet

Vi har ett varierande utbud som passar olika åldrar och intressen. Houston är en stor stad och vi har medlemmar utspridda i olika områden även en bit utanför i The Woodlands, Sugarland och Katy. 

Under Aktiviteter ser du vilka aktiviteter som erbjuds närmast och senare under året. Under sommarmånaderna har vi ett uppehåll med planerade evenemang eftersom många av våra medlemmar flyr hettan i Houston till det betydligt svalare Sverige. Men det kan hända att det ”poppar-upp” spontana träffar med kort varsel.

Vi har en sluten Facebook-sida för att kunna vara mer personliga, be om råd och få tips om livet i Houston. Vi lägger även ut våra aktiviteter på FB.

En målsättning vi har är att hålla liv i våra svenska traditioner och efter många år utomlands så är det något som många äldre medlemmar uppskattar. Återkommande succéer är bl.a. semlor i februari, Valborgsfirande i april, Nationaldagsfirande i juni, kräftskiva i september (ibland har vi en Cajun/Svensk redan i april), ärtsoppa i november och Lucia-tåget i december.

Vi har även två bokklubbar som träffas regelbundet, dels en för vuxna Sweor och dels en för våra Swea-barn. Det är även Swea-barnen som övar in sångerna till luciatåget – en mycket populär händelse som både barn och vuxna ser fram emot. Barnen har under tidigare år uppträtt på IKEA, Svenska Handelskammaren i Houston och i Norska sjömanskyrkan.

Förutom våra lokala aktiviteter har du också tillgång till övriga SWEA-världen. Varje år anordnas ett regionmöte eller världsmöte där du som medlem är välkommen att delta. SWEA erbjuder också föredrag eller workshops i form av webbinarier. År 2020 lanserades  SWEA-podden. Till skillnad från webbinarier är SWEA-podden öppen för alla, dvs även för icke-medlemmar.

SWEA Professional riktar sig till dig som är intresserad av professionellt nätverkande.  Gillar du konst och kultur så kanske SWEA Art är något för dig? En nyhet för 2021 – SWEA Skriver som ger dig möjlighet att delta i en mängd olika aktiviteter på global, regional och lokal nivå. Kreativa skrivkurser och teman, webbinarier med författare, översättare mm.

Är du nyinflyttad? Du har kanske bott här länge men inte haft kontakt med SWEA tidigare? Eller du kanske har varit medlem tidigare men valt att lägga medlemskapet vilande. Oavsett din bakgrund så är du hjärtligt välkommen till vår gemenskap. Hör av dig till oss så berättar vi mer. Du är självklart välkommen att komma och prova på första event, även utan att vara medlem, om du vill.

När du blir medlem får du som sagt även tillgång till vår slutna Facebook-sida. Slår man ihop SWEA Houstons utbud med SWEA Internationals, så har vi många intresseområden och vi vet att du kommer uppleva mycket glädje genom ditt medlemskap i SWEA.

Hur du gör för att bli medlem kan du läsa under Medlemskap

Vi välkomnar alla idéer på evenemang och träffar, och vi ser fram emot att få träffa och lära känna både gamla och nya Sweor under året!

 

Pia Eriksson

Ordförande, SWEA Houston

houston@swea.org